Hele gemene man

Bij de kassa van de kringloopwinkel in Dokkum staat een man. Hij heeft zoveel spullen uitgezocht dat hij er maar meteen twee koffers heeft bijgekocht. De ene ligt op de toonbank en zit vol overhemden. De tweede ligt op de grond en is gevuld met door de man zojuist aangeschafte waren: bekers, borden, schalen, een kleine wereldbol, een koffiemolen, een schilderij en diverse voorwerpen van onbekende herkomst. Terwijl hij een venusbeeld behoedzaam in papier wikkelt werken twee kringloopmedewerkers aan de overhemden. Medewerker 1 houdt ze één voor één omhoog en noemt de prijs: ‘Twa, einfyftich, twa, twa, einfyftich, twa.’ Medewerker 2 slaat ieder bedrag op de kassa aan.
Ik wijs op de overhemden en vraag aan de man : ‘Heb je ze allemaal gepast?’
‘Da’s niet nodig’, zegt hij. ‘Ze zijn allemaal maat 53. En allemaal katoen, synthetisch daar kan ik niet tegen.’ Hij houdt een paars shirt omhoog met een grote zwarte afbeelding van een rastahoofd erop. ‘Alleen deze, die is polyester. Dan kan ik eens tevoorschijn komen als een hele gemene man.’
Als alles is afgerekend loopt hij naar zijn auto, doet de achterklep open, legt de koffers op de eerder aangekochte stoelen, salontafel en vloerkleden en rijdt weg. Uit het open raampje schalt barokmuziek.

Irene
februari 13th, 2015 at 9:54 pm

Er is maar weinig voor nodig om je in Friesland een gemene man te laten zijn 😉

Anneke Klein
februari 23rd, 2015 at 3:58 pm

Tsja, zelfs inbrekers laten hier hun schoenen netjes buiten staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER


acht + 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

theme by teslathemes