Andrea

Als we de nog originele deurtjes van de voormalige bedstee openen kijken we tegen de achterkant van de douchecabine aan. Nattige stofraggen aan de muren, koffiespatters op het plafond. In de vloerbedekking twee afdrukken van een strijkijzer.

‘De afwerking van de woning behoeft nog enige aandacht,’ zegt de makelaar. Het overtuigt ons niet echt.

Op naar het volgende huis. ‘De eigenaar heeft het huis helemaal gerenoveerd,’ zegt makelaar nummer twee. We kijken naar het product van een klusser met kwantumkorting bij de Gamma. De sfeervolle houten wandbekleding van de interieurfoto’s blijkt in werkelijkheid te bestaan uit plastic schroten met houtnerf. De trap naar de zolder komt vlak onder de schuine kap uit, zodat we boven aangekomen onszelf als militairen op oefening plat op de buik zolderkamer in moeten trekken.

‘Dat zou ik zelf zo niet gedaan hebben,’ zegt de makelaar als we allemaal weer staan.

‘Woont hier wel iemand?’ vraag ik.

De makelaar haalt zijn schouders op. Hij haalt de sleutel altijd onder een steen naast de achterdeur vandaan

Huis nummer drie wordt verkocht door Andrea. Fors postuur, stevige stappers en al dertig jaar ervaring als makelaar. Ze heeft haar man Bert meegenomen, even rondbuikig, maar een kop kleiner. Bert mag op de telefoon passen, Andrea doet de rondleiding. Ook dit huis heeft een paar karakteristieken uit de categorie onvergeeflijke verbouwingen, maar Andrea tapt uit een ander vaatje dan haar voorgangers. De koelkastdeur kan net niet open in deze krappe keuken, de vaatwasser kan net niet dicht. Geen probleem. Andrea laat zien hoe we gemakkelijk deze ruimte bij de woonkamer kunnen trekken en met een eenvoudig te realiseren aanbouw aan de achterkant zullen we een droomkeuken creëren. Voor het trapgat, dat pal voor de zolderkamerdeur uitkomt en waar we bij het verlaten van de kamer bijna naar beneden storten, heeft ze ook een oplossing. Of eigenlijk twee: een goedkope of een iets fraaiere maar duurdere. ‘Het is maar net wat u wilt,’ lacht ze ons toe.

Andrea wijst ons op de voordelen van het huis: het prachtige vrije uitzicht aan twee kanten, de enorme tuin en de zeer ruime douche die groot genoeg is om met z’n tweeën tegelijk te douchen.

‘Ik weet niet hoe het met jullie huwelijk is na al die jaren,’ zegt ze, ‘maar wij gaan nog steeds samen onder de douche.’

Terug in de huiskamer vinden we Bert aan tafel met een boek.

‘Ach lieverd, zit je lekker te lezen.’ zegt Andrea.

‘Harry Potter,’ zegt Bert en zet het boek terug in de kast.

Getweeën wuiven ze ons uit. We zullen er serieus over denken hebben we beloofd.

Het uitzicht is inderdaad fenomenaal, het huis heeft mogelijkheden, en als we het beeld van Andrea en Bert onder de douche uit ons hoofd kunnen te krijgen, is het een serieuze kanshebber.

LAAT EEN REACTIE ACHTER


zes + 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

theme by teslathemes