Onderweg

In Lelystad stap ik in de trein. Aan de andere kant van het gangpad kijkt een jongen met een muts onafgebroken op zijn smartphone. Voor hem zit een man met grijs haar. Hij kijkt uit het raam. Op het tafeltje ligt zijn telefoon, keurig in een etui, afgesloten met een drukkertje. Naast hem een vrouw met roze haar. Ze hoort bij de meneer met een leren jack ertegenover. Ze schuiven met hun vingers over hun schermen.
Ik kan met haar meekijken. Foto’s van mensen worden een voor een weggeveegd. Ze blijft hangen bij de foto van een man met de uitdrukking van een in de gracht gevonden lijk. De vrouw tikt op zijn neus en houdt het toestel aan haar oor. ‘How are you?’ vraagt ze.
Het etuitje bliept. De grijze man pakt het op, trekt aan het drukkertje en klapt het mapje open. Er verschijnen tekstballonnetjes op zijn scherm. Met zijn wijsvinger tikt hij langzaam, letter voor letter een bericht. Als het gedaan is, klapt hij het mapje dicht, duwt op het drukkertje, legt het geheel terug op tafel en staart verder uit het raam.
Leren jack stopt zijn telefoon in zijn binnenzak en sluit zijn ogen. Roze haar veegt over het scherm. Op tafel klinkt een bliep. Grijs pakt het etuitje en herhaalt zijn handelingen. Roze haar ziet iets belangrijks op het scherm. Ze buigt zich naar voren en tikt leren jack aan. Hij schrikt wakker. Ze toont hem haar scherm. Terwijl hij kijkt blijft ze voorover gebogen zitten. Ik heb ruim uitzicht op haar bilspleet. Leren jack geeft de telefoon terug, graait in zijn binnenzak, controleert zijn scherm op nieuwe zaken, steekt het apparaat terug en sluit zijn ogen. Roze glijdt met haar vingers langs rondjes met gezichten. Met twee duimen tikt ze snelle berichten. Het etuitje op het tafeltje bliept. Leren jack opent zijn ogen en steekt zijn hand in zijn binnenzak.
Station Leeuwarden.

paola
maart 16th, 2015 at 11:12 am

(lekker die wiskunde sommetjes erbij)
heerlijk die trein!

LAAT EEN REACTIE ACHTER


acht − = 4

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

theme by teslathemes